Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vijfjarige samenwerking getekend

Monsanto en Dole gaan samenwerking aan voor betere groenten

Tholen - Twee marktleiders, Monsanto en Dole, gaan een samenwerking aan om verbeterde groenten te ontwikkelen. De vijfjarige samenwerking richt zich in eerste instantie op broccoli, bloemkool, sla en spinazie. Monsanto probeert hierbij door middel van plantenveredeling de voedingswaarde, smaak, kleur, textuur, smaak en aroma te verbeteren.

Eventuele nieuwe producten kunnen vervolgens door Dole in de Verenigde Staten op de markt worden gebracht. "Uiteindelijk is dit allemaal in het voordeel van de consument, want die zal er nieuwe, gezonde en smaakvolle producten bij krijgen", vertelt David Stark van Dole.