Komkommers een hype op Christelijke Hogeschool Ede
Komkommer bevat flavonoïden. Deze stof reguleert de bloeddruk waardoorstress en hoofdpijn worden tegengegaan. Dit zorgt voor meer rust in hethoofd, en dus een beter concentratievermogen. Ook bevat komkommer grotehoeveelheden kalium. Deze stof neutraliseert zuren in het lichaam. Hetis zeer aannemelijk dat dit het energiepeil verhoogt. Verder bevat deschil van een komkommer grote hoeveelheden vitamines en mineralen.Vitamine B2 zorgt voor een betere zuurstofvoorziening in het lichaam.Op deze manier krijgen de hersenen meer zuurstof, en stijgt hetconcentratievermogen Verder prikkelt kalium de hersencellen, en deonderlinge communicatie tussen deze hersencellen.
Inmiddels is het dagelijks eten van komkommer een kleine hype gewordenop de Christelijke Hogeschool Ede. Het succes is ook vrij eenvoudig teverklaren: de komkommer is 'toegankelijk', niet duur en gemakkelijk teconsumeren. De schoolprestaties kunnen er alleen maar op vooruit gaan. "Nadat ik een half jaar dagelijks een komkommer at, hoefde ik geententamens meer te herkansen, terwijl ik in de komkommerloze periode deene na de andere onvoldoende scoorde", aldus Chantal van Olst, één vande studenten die mee heeft gedaan aan het onderzoek.''
Meer gegevens: www.komkommer.info