Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Communicatiestudenten ontdekken voordelen komkommerconsumptie

Komkommers een hype op Christelijke Hogeschool Ede

Tholen - Een komkommer is niet alleen gezond, maar blijkt nog veel meervoordelen te hebben. Communicatiestudenten van de ChristelijkeHogeschool Ede hebben onderzoek gedaan naar de werking van hetdagelijks eten van komkommer. Tien communicatiestudenten zijn in december 2008 begonnen met hetdagelijks consumeren van een halve komkommer. Eigenlijk als een ludiekeactie, maar tijdens de vijf maanden durende proef ervoeren de tienstudenten duidelijk dat het eten van de vrucht wel degelijk invloed hadop de fysieke gesteldheid. De opvallendste resultaten waren de stijgingin de energie en het concentratievermogen waardoor hogere cijferswerden behaald. Deze positieve uitwerkingen stimuleren vervolgens weerde consumptie van komkommer. Mensen die eenmaal zijn begonnen zijn zeerenthousiast en blijven dit ritueel ook elke dag herhalen.

Komkommer bevat flavonoïden. Deze stof reguleert de bloeddruk waardoorstress en hoofdpijn worden tegengegaan. Dit zorgt voor meer rust in hethoofd, en dus een beter concentratievermogen. Ook bevat komkommer grotehoeveelheden kalium. Deze stof neutraliseert zuren in het lichaam. Hetis zeer aannemelijk dat dit het energiepeil verhoogt. Verder bevat deschil van een komkommer grote hoeveelheden vitamines en mineralen.Vitamine B2 zorgt voor een betere zuurstofvoorziening in het lichaam.Op deze manier krijgen de hersenen meer zuurstof, en stijgt hetconcentratievermogen Verder prikkelt kalium de hersencellen, en deonderlinge communicatie tussen deze hersencellen.

Inmiddels is het dagelijks eten van komkommer een kleine hype gewordenop de Christelijke Hogeschool Ede. Het succes is ook vrij eenvoudig teverklaren: de komkommer is 'toegankelijk', niet duur en gemakkelijk teconsumeren. De schoolprestaties kunnen er alleen maar op vooruit gaan. "Nadat ik een half jaar dagelijks een komkommer at, hoefde ik geententamens meer te herkansen, terwijl ik in de komkommerloze periode deene na de andere onvoldoende scoorde", aldus Chantal van Olst, één vande studenten die mee heeft gedaan aan het onderzoek.''

Meer gegevens: www.komkommer.info
Publicatiedatum: