Kookwedstrijd Flandria Specialty Street
In de categorie ‘voorgerecht’ ging het tussen CVO Merchtem, CVO Brugge en Ewald Van Cauwenberge, waarbij het CVO Merchtem als winnaar uit de bus kwam. Het voorgerecht dat zij bereidden was ‘kalfszwezerik met gewokte Specialty-groenten, tomaatje en chips van Vitelotte aardappelen’.
Bij de ‘hoofdgerechten’ namen Patrick Gerardis, David Van Turnhout en het St-Theresia-Instituut (groep 1) deel, waarbij St-Theresia en Patrick Gerardis ex-aequo wonnen. Beide winnaars kregen een restaurantbon van 150€.
Het winnende recept bij de desserts was ‘zoetzure canneloni van Donna komkommer gevuld met aardbeien en sorbet van Dolce Punta’, opgediend door St-Theresia Instituut (groep2).
Het kook- niveau van alle deelnemers was hoog en de punten lagen dicht bij elkaar. De sfeer in de keuken die gedeeld werd door alle partijen was optimaal. De deelnemers hielpen elkaar en leken geen concurrenten. Kortom, het was een succes en zeker voor herhaling vatbaar!!
De recepten en bijhorende foto’s (HR) zijn op te vragen bij [email protected].