Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kookwedstrijd Flandria Specialty Street

Op 17 juni vond in Mechelen de finale plaats van de kookwedstrijd Flandria Specialty Street waaraan hobbykoks, kookclubs en kokscholen konden deelnemen. De 9 finalisten kwamen hun ingezonden recept klaar maken voor een consumentenjury van 4 personen. Er waren telkens 3 recepten per categorie : 3 ‘voorgerechten’, 3 ‘hoofdgerechten’ en 3 ‘desserts’. De winnaars kregen elk een bon van €300 in een restaurant naar keuze.



In de categorie ‘voorgerecht’ ging het tussen CVO Merchtem, CVO Brugge en Ewald Van Cauwenberge, waarbij het CVO Merchtem als winnaar uit de bus kwam. Het voorgerecht dat zij bereidden was ‘kalfszwezerik met gewokte Specialty-groenten, tomaatje en chips van Vitelotte aardappelen’.

Bij de ‘hoofdgerechten’ namen Patrick Gerardis, David Van Turnhout en het St-Theresia-Instituut (groep 1) deel, waarbij St-Theresia en Patrick Gerardis ex-aequo wonnen. Beide winnaars kregen een restaurantbon van 150€.

Het winnende recept bij de desserts was ‘zoetzure canneloni van Donna komkommer gevuld met aardbeien en sorbet van Dolce Punta’, opgediend door St-Theresia Instituut (groep2).

Het kook- niveau van alle deelnemers was hoog en de punten lagen dicht bij elkaar. De sfeer in de keuken die gedeeld werd door alle partijen was optimaal. De deelnemers hielpen elkaar en leken geen concurrenten. Kortom, het was een succes en zeker voor herhaling vatbaar!!

De recepten en bijhorende foto’s (HR) zijn op te vragen bij [email protected].
 
Publicatiedatum: