Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Henk van Doorne: Slamarkt niet al te soepel"

"Het lijkt wel of er in Nederland geen sla meer gegeten wordt"

Tholen - De slamarkt ontwikkelt zich momenteel niet al te soepel. "De jumbosla gaat voor twee 'duppies' weg en de polysla zit ook rond dat prijsniveau", vertelt Henk van Doorne uit 's-Gravenzande. De handelaar, die zelf ook sla teelt, verwacht de eerste vijf à zes weken ook niet direct een opleving, maar heeft voor die periode daarna weer wat meer moed.



"De kwaliteit van de sla is over het algemeen heel goed. Er is niet eens zo gek veel sla op de markt, maar er is gewoon geen vraag. Er gaat nog wel wat sla richting Rusland en het Midden-Oosten, maar het lijkt of er in Nederland geen sla meer wordt gegeten. Alsof de Nederlanders alleen maar pasta's en pizza's eten", vertelt Henk. "Dat is een ontwikkeling die wij natuurlijk niet toejuichen, maar je kunt de consument niet dwingen."

"In feite is het tot op heden een redelijk normaal slaseizoen geweest met de daarbij horende pieken en dalen", blikt Chris Noordam van productiebedrijf TopKrop uit Schipluiden terug. "Geen enkel slaseizoen is identiek. Vanaf eind april tot eind mei is het redelijk goed geweest. Nu zijn de prijzen lager, maar ook nog niet al te slecht. En de kwaliteit van de sla is dankzij het drogende voorjaarsweer buitengewoon!"