Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brabants bedrijfsleven treft ondanks diepe sporen minste maatregelen

De economische crisis trekt steeds diepere sporen in Brabant, maar ondernemers in de regio treffen minder maatregelen om de crisis te lijf te gaan dan andere regio's.
Dat stelt de Kamer van Koophandel (KvK) Brabant naar aanleiding van de tweede conjunctuurenquête van dit jaar die dinsdag gepubliceerd werd. De enquête wordt samen met onder meer het CBS en VNO-NCW uitgevoerd.

Brabant doet het slechter dan de rest van Nederland. Volgens de KvK is het 'des te frappanter' dat het Brabantse bedrijfsleven minder maatregelen neemt dan bedrijven elders in het land. 'In Brabant is 68 procent van het bedrijfsleven in actie gekomen tegen 72 procent voor het landelijke gemiddelde.' En ondernemers zouden pas aan de bel trekken als het al te laat is.

De economische prestaties van het Brabantse bedrijfsleven daalden met 14 procent ten opzichte van het eerste kwartaal. 'Of het nu gaat om omzet, export, personeelssterkte, productie, voorraad of de concurrentiepositie; op alle fronten is de positie van het Brabantse bedrijfsleven verder achteruit gegaan', stelt de KvK.

In het eerste kwartaal van 2009 gingen ruim vierhonderd bedrijven over de kop. 'Een stijging van maar liefst 61 procent ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar.' Vooral Zuidoost- en Midden-Brabant krijgen klappen. De verschillende sectoren nemen verschillende maatregelen bij het bestrijden van de crisis. Industrie en horeca maken vooral gebruik van werktijdverkorting, de industrie, bouw en transportsector kiezen voor het afstoten van tijdelijk personeel, de horeca voor uitstel van investeringen en de groot- en detailhandel voor kostenreductie.

Bron: ANP
Publicatiedatum: