Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We willen structurele verkoop stimuleren"

Greenery Zaltbommel introduceert nieuwe champignon



Tholen - De champignonmarkt staat onder druk. Naast goede champignons is er volgens the Greenery een excellente champignon nodig, die de markt een zogenaamde 'boost' kan geven. Greenery Zaltbommel introduceert een nieuw geteelde champignon die extreem goed is. Wim van de Wiel van the Greenery vertelt dat deze bijzondere champignon witter van kleur, langer houdbaar en vaster van structuur is. "De champignon is naast het normale gebruik uitermate geschikt om te snijden."
 
"Een week of 4/5 geleden zijn we begonnen met de teelt en de eerste champignons zijn nu verkrijgbaar', vertelt hij. De champignon wordt geteeld bij John de Bie, volgens Wim "pikeur in telen". In overleg met CNC, die de compost leveren en broedleverancier Sylvan worden teeltadviezen gegeven om de beste kwaliteit te kunnen leveren. Met de teler wordt bekeken hoe dit product het best kan worden gepresenteerd.


 
De champignon wordt in een speciale verpakking op de markt gebracht. Tevens wordt het product netjes en zorgvuldig met de kop naar boven weggelegd om de champignons zo mooi mogelijk te presenteren. "De consument koopt op het oog en alleen al het uiterlijk van deze champignon is fantastisch", aldus Wim. Met deze champignon wil the Greenery aansturen op herhalingsaankoop. "We willen structurele verkoop van champignons stimuleren door betere kwaliteit te leveren."


 
De nieuwe champignon wordt nog kleinschalig aangeboden en er is dan ook nog geen naam voor de nieuwe champignon,. Wim vertelt nu 6 tot 10 ton per week beschikbaar te hebben maar dat zou snel kunnen stijgen. "We willen eerst meer verkopen met betere kwaliteit en dan kunnen we aan de slag met een merknaam." De reacties zijn volgens hem erg goed. "Wij verwachten een groot deel van de champignons te kunnen vervangen door deze nieuw geteelde soort."
 
Voor meer informatie:
Wim van de Wiel
The Greenery
stationsweg 28
5301 KH Zaltbommel
Tel: +31 (0)418 57 94 40
Fax: +31 (0)418 57 94 06
E-mail
www.thegreenery.com