Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Toenemende groentenconsumptie Noorwegen

Tholen - De jaarlijkse groentenconsumptie in Noorwegen blijft ver onder het Europees gemiddelde, ondanks dat zij een toenemende lijn vertoont. In de afgelopen tien jaar is de consumptie van groente en fruit toegenomen van 93 kilo per jaar per inwoner in 1998 naar bijna 121 kilo in het afgelopen jaar.

De Noorse markt is lange tijd geconcentreerd gebleven op de locale producten zoals de wortel, kool en aardappel. Nieuwe producten werden enkele jaren geleden door immigranten aangeboden en langzaamaan begint nu ook de nationale productie zich te diversifiëren. De meest geteelde groenten in Noorwegen zijn toch de klassiekers: in 2008 werd er 26.500 ton wortels geteeld, 14.000 ton ui, 13.200 ton komkommer, 10.300 ton koolraap en 10.100 ton witte kool.