Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
biologisch en streekproducten in de hoofdrol

Oorkonde ‘Meest Smaakmakende Menu’ voor restaurant Vork & Mes

Op wat voelde als een heuse zomeravond, ontving gisteren chef-kok Bas Koenders van restaurant Vork & Mes in Hoofddorp maandag jl. de oorkonde voor het ‘Meest Smaakmakende Heerlijk Noord-Holland Lentemenu 2009’. De zeer verheugde chef-kok ontving de onderscheiding uit handen van gedeputeerde van Noord-Holland Jaap Bond. Het team van Vork & Mes verdiende de onderscheiding met hun deelname aan de speciale restaurantactie die noordhollandsegrond - de campagne van de provincie Noord-Holland die ‘biologisch eten van dichtbij’ promoot - twee maal per jaar organiseert.

Heerlijk Noord-Holland

Dit voorjaar deden bijna zeventig restaurants verspreid door Noord-Holland aan de campagneweek mee, door een speciaal menu te serveren met daarin een hoofdrol voor, liefst biologische, ingrediënten uit de eigen regio. Het menu van restaurant Vork & Mes was exemplarisch voor de culinaire verrassingen die dit uitgangspunt steeds weer oplevert.

Voor zijn zeer smaakvolle gerechten maakt Vork & Mes, niet alleen tijdens de campagneweek maar het jaar rond, veel gebruik van ingrediënten en producten van de MeerBoeren. Deze groep van twintig boeren in de Haarlemmermeerpolder produceert kwaliteitsproducten die herkenbaar zijn aan de 100% Haarlemermeers sticker. Veel van deze producten zijn op de boerderijen zelf te koop. Op het winnende menu van Vork & Mes stond b.v. lamsvlees uit Rijssenhout, asperges uit Hazerswoude en fruit van de Olmenhorst in Lisserbroek.


uitreiking oorkonde door Jaap Bond aan Bas Koenders

Beste Groenterestaurant Benelux 2009

Na het ontvangen van de Noord-Hollandse oorkonde, is nu de hoop gericht op het in de wacht slepen van een internationale onderscheiding, die voor het Beste Groenterestaurant Benelux 2009. Vork & Mes is als enige Nederlandse restaurant nog in de race samen met twaalf buitenlandse kandidaten. De wedstrijd, met als doel chef-koks meer met groenten te laten werken, is een initiatief van Belgische groentekok Frank Fol en GaultMillau. Begin oktober wordt bij de presentatie van de GaultMillaugids voor 2010 de winnaar bekend gemaakt.

Publicatiedatum: