Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oma schilt 1200 kg asperges voor restaurant

De asperges van restaurant De Maaspeel in Arcen worden geschild door de bijna 89-jarige oma. ‘Oma Dien’, moeder van restauranteigenaar Ger Peters, schilt gedurende het seizoen 1200 kilo asperges. Oma Dien moet niets hebben van aspergeschilmachines. Daar gelooft ze niet in. Haar werkwijze is het witte goud schiller met de hand.

Op het moment dat de asperges weer op de menukaart van De Maasparel staan, haalt de bijna 89-jarige de dunschiller tevoorschijn. Op de bank, in haar eigen woonkamer, schilt Oma Dien het witte goed. In rap tempo, twee kisten per uur. Oma Dien zweert bij haar techniek. Een plank met een teiltje asperges op schoot. Als het aspergeseizoen weer voorbij is, heeft de ‘aspergeoma’ er weer 1.200 kilo geschild.

Bron: Misset Horeca
Publicatiedatum: