Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Rabobank Nederland, Food & Agri

"Je moet keuze maken als bedrijf: uitblinken of onderscheiden"

Tholen - Gisteren vond weer een ledenbijeenkomst plaats van Agro Businessclub die ditmaal plaatsvond op het gloednieuwe, energiezuinige hoofdkantoor van Rabobank Westland in De Lier. Ook nu kwamen weer zo'n 45 leden naar de bijeenkomst, die begon met een rondleiding door het nieuwe pand van Rabobank Westland. Na de opening door voorzitter Mart Valstar kwamen een aantal clubzaken aan de orde. Na de goedkeuring van het jaarverslag, de statutenwijziging, de bestuurssamenstelling werden de heren Jan van Geest en Ton van Leur na jarenlange bestuursfuncties in het Westland als erelid feestelijk gehuldigd.
 
De eerste inleiding kwam van de heer Reesink en mevrouw Rijswijck van Rabobank Nederland, Food & Agri. De Food & Agri afdeling van de Rabobank is wereldwijd verdeeld. Rabobank specialiseert zich in de sector door constant onderzoek te verrichten in de wereld van Fresh Produce. zij geven aan de markt in Nederland en Eruopa reeds volledig in beeld te hebben. Conclusie van het verhaal is dat bedrijven een keuze moeten maken; uitblinken of onderscheiden. Optimalisatie van uw organisatie met 'Lean en Mean thinking', dat gericht is op het elimineren en voorkomen van verspillingen en het aanbrengen van gerichte focus, met als resultaat productiviteit, kwaliteit en resultaten. "Oftewel de agressieve aanpak."
 
Vervolgens gaf Jan Willem Grievink, directeur FSIN/ hoofddocent EFMI Business School, een presentatie over de ontwikkelingen van het verssegment in de retail en foodservice. Hieruit kwam naar voren dat het verssegment een groeimarkt is voor de supermarkt, en daar ook kansen liggen voor de sector. Hij benadrukt dat meerwaarde toevoegen steeds belangrijker wordt om marge te creƫren.
 
Aan het eind van de bijeenkomst ontstond er nog wat commotie doordat een aantal vooraanstaande telers de opslagverhogingen van de gastheer van de Rabobank bekritiseerden. "Als wij een prijsafspraak maken voor de tomaten kunnen wij toch ook niet zomaar beslissen daar iets bovenop te doen." Zowel de heren van der Merwe en Reesink beantwoordden de vragen op correcte wijze. Voorzitter Mart Valstar concludeerde dat de huidige transparantie van de Euribor met opslagen t.o.v. een vroeger ondoorzichtig tarief niet altijd even prettig was en dat alle banken nu net zoveel te maken hebben met Vraag en Aanbod, zoals wij dat in de groenten allang hebben. Daarna ging men gezamenlijk in goede sfeer aan de borrel en aan tafel na een vruchtbare bijeenkomst.

Meer informatie over Agro Businessclub Westland vindt u op de website www.agrobusinessclubwestland.nl.