
Kuperus Foods levert de zwarte knoflook rechtstreeks aan groothandels, die op hun beurt de horeca weer beleveren. "Zwarte knoflook is een uniek product. Niet alleen om zijn kleur en smaak, maar vooral omdat deze knoflooksoort geurloos is, terwijl de zwarte knoflook wel de specifieke knoflooksmaak bevat. De binnenkant van de knoflook heeft een zachte structuur die bijna smelt in je mond", vertelt Anne Kuperus enthousiast.

"Zwarte knoflook is een 100% natuurlijk product. Dit betekent dat bijzwarte knoflook geen conserveermiddel of overige smaakmiddelen zijntoegevoegd. Sterker nog, zwarte knoflook bestaat uit maar ééningrediënt en dat is knoflook", vertelt Anne. "Zwarte knoflook ontstaat door eenspeciaal fermentatieproces. Dit fermentatieproces vindt plaats ondergrote hitte en duurt een maand. Daarna is zwarte knoflook klaar voorgebruik."
Zwarte knoflook staat bekend om haar gezonde eigenschappen. Uit onderzoek blijkt dat zwarte knoflook bijna twee keer zoveel antioxidanten bevat dan gewone knoflook. Zwarte knoflook bevat 198 eenheden per gram en gewone knoflook 119. Allicine is een antibioticum dat voorkomt in gewone knoflook. Het is een in vet oplosbaar natuurlijk antibioticum, welke zeer efficiënt is tegen verscheidene bacteriën, waaronder de bacterie MRSA (ziekenhuisbacterie). In zwarte knoflook is de Allicine omgezet in S-Allycysteine, die in water oplosbaar is en daardoor makkelijker door het menselijk lichaam op te nemen is.
Voor meer informatie:
Anne Kuperus
Kuperus Foods
Poppeweg 10
8924 AH Leeuwarden
Mob: 06-34222888
www.zwarteknoflook.nl