Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Anne Kuperus van Kuperus Foods:

"Verkoop van zwarte, geurloze knoflook begint ook in Nederland te lopen"

Tholen - In Japan is het al langer een hit, maar ook in Nederland begint de verkoop van zwarte knoflook te lopen. Vanaf 25 maart is de zwarte knoflook verkrijgbaar bij Kuperus Foods in Leeuwarden. "Wij leveren de zwarte knoflook in bollen, gepelde teentjes en pulp", vertelt Anne Kuperus van Kuperus Foods in Leeuwarden, die naar eigen zeggen de enige Nederlandse importeur van zwarte knoflook is.



Kuperus Foods levert de zwarte knoflook rechtstreeks aan groothandels, die op hun beurt de horeca weer beleveren. "Zwarte knoflook is een uniek product. Niet alleen om zijn kleur en smaak, maar vooral omdat deze knoflooksoort geurloos is, terwijl de zwarte knoflook wel de specifieke knoflooksmaak bevat. De binnenkant van de knoflook heeft een zachte structuur die bijna smelt in je mond", vertelt Anne Kuperus enthousiast.



"Zwarte knoflook is een 100% natuurlijk product. Dit betekent dat bijzwarte knoflook geen conserveermiddel of overige smaakmiddelen zijntoegevoegd. Sterker nog, zwarte knoflook bestaat uit maar ééningrediënt en dat is knoflook", vertelt Anne. "Zwarte knoflook ontstaat door eenspeciaal fermentatieproces. Dit fermentatieproces vindt plaats ondergrote hitte en duurt een maand. Daarna is zwarte knoflook klaar voorgebruik."

Zwarte knoflook staat bekend om haar gezonde eigenschappen. Uit onderzoek blijkt dat zwarte knoflook bijna twee keer zoveel antioxidanten bevat dan gewone knoflook. Zwarte knoflook bevat 198 eenheden per gram en gewone knoflook 119. Allicine is een antibioticum dat voorkomt in gewone knoflook. Het is een in vet oplosbaar natuurlijk antibioticum, welke zeer efficiënt is tegen verscheidene bacteriën, waaronder de bacterie MRSA (ziekenhuisbacterie). In zwarte knoflook is de Allicine omgezet in S-Allycysteine, die in water oplosbaar is en daardoor makkelijker door het menselijk lichaam op te nemen is.

Voor meer informatie:
Anne Kuperus
Kuperus Foods
Poppeweg 10
8924 AH Leeuwarden
Mob: 06-34222888
www.zwarteknoflook.nl