Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederland is gek op paprikachips

Het is vooral grappig, deze aankondiging van chipsfabrikant Kettle. De oer-Hollandse en meest geliefde Nederlandse chipssmaak is aan het assortiment toegevoegd. En welke smaak is dat dan? Paprikapoeder!

Toch is het waar, wij Nederlanders vinden paprikapoeder onmisbaar op onze chips. Ruim 36 procent van alle verkochte chips heeft paprikasmaak. Vandaar dat een merk als Kettle inmiddels speciaal voor de Nederlandse markt de 'Red Paprika'-smaak heeft uitgebracht. Wij vroegen Peter Klosse, eigenaar van restaurant De Echoput en onze nationale smaakexpert, om commentaar. "Eerlijk gezegd, ik wist niet dat paprika op de chips typisch Nederlands was. Dat vraagt langer denkwerk. Wel is het opvallend dat je bij paprikapoeder niet direct aan iets lekkers denkt. En dat de smaak zo overheersend is dat je je kunt afvragen of het de vaak best lekkere smaak van de gebakken aardappel juist moet verhullen? Hoewel, dat doen de Engelsen op hun beurt ook weer met een flink overheersende zout- en azijnsmaak."

Overigens is die laatste smaak, 'Seasalt Balsamic Vinegar', nu uitgerekend weer de best verkopende smaak van de supermarktketen Jumbo, terwijl AH ze niet eens in het schap heeft staan.

"Bizar", zegt Klosse, die als smaakexpert er nog aan toe voegt: "Vanuit de goede smaak zou ik zeggen, wanneer je chips lekker vindt, hou het dan op naturel met alleen wat zeezout."
Publicatiedatum: