Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marco Romein van Snijpunt:

"Grootste verwerker van verse paprika's in Noord-Europa"

Tholen - Vanaf het weekend van 31 januari is het nieuwe pand van Snijpunt en haar dochteronderneming 4-Process Trading aan de Oudcampseweg in De Lier volledig operationeel. "Op onze oude locatie draaiden we op 130% van onze capaciteit en werkten we vaak dubbel de hoogte in. Nu hebben we alle ruimte om de Europese groentesnijbedrijven en maaltijdfabrikanten te beleveren met paprika-halffabrikaat", vertelt Marco Romein.

Het is hard gegaan met paprikaverwerker Snijpunt. Werd Snijpunt tien jaar geleden opgericht vanuit een paprikateeltbedrijf; inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste verwerker van verse paprika's in Noord-Europa. "Gedurende het Hollandse seizoen nemen we het product af van de telers(verenigingen). Daarnaast hebben we eigen importlijnen met Spanje en Portugal", vertelt Marco.



Het nieuwe pand van Snijpunt kenmerkt zich door een moderne uitstraling en een maximale functionaliteit. Zo ontwikkelde het bedrijf zelf een systeem om het snij-afval via goten onder de vloer weg te laten lopen. "Dat scheelt een paar uur 'handling' per dag", vertelt Marco trots. Het komt bij Snijpunt dan ook op de tijd aan. "Alles is 'just-in-time'. Alle producten zijn hier pas een kwartier voor verlading klaar!"

Het productassortiment van Snijpunt is inmiddels uitgebreid met uienblokjes en bloemkool- en broccoliroosjes. "Paprika's blijven ons specialisme, maar voor deze uitbreiding hebben we gekozen uit logistiek oogpunt. Deze producten zijn met name interessant voor een optimale palletbezetting", legt Marco uit.



Ondanks de kredietcrisis heeft Marco nog alle vertrouwen in de afzet van van voorbewerkte groenten. "Als mensen minder geld hebben, gaan ze meer werken en hebben ze minder tijd om te koken. Mensen gaan hooguit wat minder vaak uit eten, maar eten dan thuis weer wat luxer", denkt Marco. "Met name de Duitse markt ontwikkelt zich enorm. We hebben Duitse klanten die een paar jaar geleden nog klein waren en nu flink uit hun jasje groeien. En die klanten willen graag groeien met dezelfde partners!"

Klik hier voor een fotoreportage van het nieuwe pand (28 foto's)

Voor meer informatie:
Marco Romein
Snijpunt BV / 4-Proces trading
Poortcamp 11
2678 PT De Lier
Tel: 0174 520 753
Fax: 0174 520 754
www.snijpunt.nl