Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flanders’ Food presenteert 64 voorstellen voor onderzoeksprojecten

Flanders’ Food, een innovatieplatform van Vlaamse voedingsbedrijven, start met nieuwe projecten binnen het thema 'Voeding van morgen: kwaliteitsvol, evenwichtig en lekker'. Vlaamse universiteiten of hogescholen hebben in dit kader 64 onderzoeksprojecten ingediend. Voedingsbedrijven mogen nu beoordelen welke projecten zullen worden opgestart. Het is de bedoeling dat de projecten vanaf 2010 van start gaan.

Een overzicht van de 64 ingediende projectvoorstellen is te vinden op de website www.flandersfood.com. De voorstellen worden bovendien persoonlijk toegelicht door de onderzoekers op 7 en 14 mei tijdens een tweetal contactdagen voor het bedrijfsleven.

Flanders’ Food is een initiatief van de Vlaamse overheid die ook 80% van de kosten van de organisatie draagt. De overige 20% komt van het Vlaamse bedrijfsleven. Flanders’ Food is bedoeld als een innovatieplatform dat overheidssubsidies efficiënt inzet om voedingsbedrijven in Vlaanderen een competitieve voorsprong te geven. Dat gebeurt via samenwerkingsprojecten, het oplossen van problemen van wetenschappelijke en technologische aard, opleidingen en netwerking. De organisatie heeft inmiddels 195 bedrijven en 27 onderzoeksgroepen als lid.

Bron: Flanders’ Food
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer