Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse biologische productie stijgt, maar consumptie blijft achter

Tholen - Spanje heeft Italië afgelost als Europa's belangrijkste producent van biologische groenten en fruit. Het afgelopen jaar steeg de productie in Spanje met 34%. Spanje heeft een areaal van 1,25 miljoen hectare dat gecertificeerd staat als biologisch, 65% daarvan is in Andalusië. Italië heeft 1,15 miljoen hectare biologisch areaal. Deze groei heeft geleid tot een toename van de werkgelegenheid in Andalusië, waar 8.000 bedrijven behoren tot de biologische sector.

Ondanks de groeiende biologische productie, ligt de consumptie van biologische producten in Andalusië nog behoorlijk laag met een gemiddelde uitgave van 6 euro per hoofd van de bevolking tot de laagste van Europa. In heel Spanje ligt het gemiddelde uitgavepatroon aan biologische producten op 12 euro, maar dat is nog niks in vergelijking met het Europese gemiddelde van 50 euro per jaar. In Zwitserland besteedt de gemiddelde inwoner zelfs 115 euro per jaar uit aan bio-producten.

Gerelateerde artikelen → Zie meer