Houdingen en percepties
In het algemeen streeft een meerderheid van de ouders naar evenwicht en afwisseling in de voeding van hun kleine kinderen. Ze vinden het belangrijk dat hun kind nieuwe smaken ontdekt. De ouders (en de moeders in het bijzonder) letten op dat ze voedingsproducten kiezen die geen allergieën veroorzaken, vooral in de lage sociale groepen, waar een angst voor allergie lijkt te heersen. In het algemeen hebben de ouders liever dat hun kinderen producten eten die zij zelf klaarmaken dan bereide gerechten.Keuzecriteria voor een kind van 0 tot 3 jaar
Voor wat de consumptie met betrekking tot de behoeften van het kind betreft, geldt de prijs van de voedingsproducten maar voor 47% van de ouders van kleine kinderen als het belangrijkste criterium, terwijl 87% van de rest van de bevolking dat element op de allereerste plaats zet. In vergelijking met een voedingsproduct dat voor een groot publiek bestemd is zijn de keuzecriteria meer gericht op de kwaliteit en de veiligheid dan op de prijs. Ook hechten jonge ouders meer waarde aan de aanwezigheid van een label, een certificatie en aan het feit dat de producten van de biologische landbouw afkomstig zijn.Bron: OIVO