Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwitserland: onderzoekers desinfecteren agf met UV en ozon

Tholen - Een team van Zwitserse en Franse onderzoekers heeft een nieuwe methode ontdekt waarmee de houdbaarheid van groenten en fruit kan worden verlengd. Bij deze methode combineert men twee reeds bekende technieken, namelijk UV-licht en ozon.

"Tussen de 10 en 20% van de groenten en fruit in het winkelschap eindigt in de container", schat professor Remo Cicciarelli van het Zwitserse onderzoeksinstituur HES-SO in Sion. Met de nieuwe methode zou de houdbaarheid met 3 dagen kunnen worden verlengd. Zowel UV-licht als ozon hebben een antimicrobiologische werking en doden bacteriĆ«n. Door beide technieken te combineren wordt de werking ervan versterkt.

Na twee jaar onderzoek hebben de onderzoekers een prototype ontwikkeld om de techniek in de praktijk te brengen. Eerste proeven met tomaten en abrikozen zijn reeds uitgevoerd.

Gerelateerde artikelen → Zie meer