Tholen - De biologische teelt in Turkije breidt zich jaarlijks uit. Met haar gevarieerde klimatologische omstandigheden en rijke biodiversiteit heeft het land dan ook een groot potentieel voor de biologische landbouw. Hoewel de biologische teelt nog maar een klein deel van het totale landbouwareaal vormt, heeft de biologische teelt zich al wel uitgebreid tot alle Turkse regio's. In 2006 produceerden 10.553 telers biologische producten en waren er daarnaast nog eens 5.723 telers aan het omschakelen.
Buitenlandse importeurs raken dan ook steeds vertrouwder met de biologische producten uit Turkije. In 2007 werden de Turkse bio-producten naar 32 landen geëxporteerd. De belangrijkste afzetgebieden zijn de EU-landen Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Duitsland, Italië en Denemarken. Maar ook Zwitserland, de VS, België, Zweden, Oostenrijk, Canada, Japan, Israël en Zuid-Korea zijn exportmarkten met veel potentie. De Turkse exporteurs zijn zich bewust van de voedselveiligheidsnormen en voldoen daarom aan de instrumenten als ISO 9001: 2000, ISO 22000 en HACCP.
