De food & agrisector bepalen 17% van de kredieten die de Rabobank verstrekt. De kredieten aan de food & agrisector stegen in 2008 met 15% tot 68,3 miljard euro. De kredietverlening aan deze sectoren binnen Nederland steeg met 9% tot 28,1 miljard euro. Hiermee handhaafde de Rabobank het marktaandeel op 84%.
Het merendeel van de totale food & agri portefeuille van de Rabobank heeft betrekking op de primaire agrarische sector. De groei van de kredieten aan de vleessector droeg bij aan de stijging van de kredietverlening aan de primaire agrarische sector met 9% tot 43,8 miljard euro. De verdeling van kredieten over de sectoren is als volgt:
- Vlees 19%
- Zuivel 17%
- Granen en oliehoudende zaden 13%
- Groenten en fruit 12%
- Detailhandel levensmiddelen 7%
- Food & agri inputs 7%
- Bloemen 6%
- Dranken 4%
- Diverse oogstgewassen 3%
- Suiker 3%
- Overig 9%