Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jeanette Koedijk van Van der Plas Sprouts reageert op VWA-rapport:

"Je kunt van kiemgroenten niet verwachten dat ze vrij van zaad worden geoogst"

Tholen - De Voedsel en Waren Autoriteit publiceerden vorige week de uitkomst van het rapport 'Microbiologisch onderzoek in levensmiddelen 2007'. Daaruit bleek onder meer dat 41,2% van de rode bietenkiemen besmet was met E. coli, gevolgd door preikiemen (28,6%) en alfalfa (17%). De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) stelt een vervolgonderzoek in naarhet voorkomen van ziekteverwekkende micro-organismen in kiemgroenten.

"Op mij komt het onderzoek wat overtrokken over", reageert kwaliteitsmanager Jeanette Koedijk van Van der Plas Sprouts. "Ik ben erg benieuwd welke waarden de professor als een besmetting ziet. Zo hebben wij 109 monsters op E. coli laten controleren en 4 daarvan voldeden niet aan de wettelijke norm onder de 100. Je kunt van kiemgroenten niet verwachten dat ze vrij van zaad worden geoogst. De kans dat er bacteriƫn van grondresten blijven zitten is gewoon buitengewoon groot."

Klik hier voor het VWA-rapport

Gerelateerde artikelen → Zie meer