Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Helft voedselproductie verloren tijdens opslag en transport

Ongeveer de helft van het wereldwijd geproduceerde voedsel verdwijnt in de vuilnisbak. Dat is een alarmerend percentage. De Universiteit van Washington voorziet dat aan het eind van deze eeuw de helft van de wereldbevolking honger zal lijden. Dat kan worden voorkomen als westerse consumenten niet zoveel voedsel weggooien. Niet alleen consumenten zijn schuldig aan de teloorgang van veel voedsel. Nog voordat consumenten hun boodschappenkar tot de nok toe vullen gaat voedsel verloren in de transportsector.

Volgens Australische onderzoekers gaat wereldwijd 15 miljard euro per jaar aan 'perishables' (bederfelijke waar) verloren tijdens opslag en transport. Koelladingen passeren 10 tot 20 schakels voordat ze eindconsumenten bereiken. Dat vergroot het risico op een foute handeling en daardoor het risico op verspilling van voedsel. Peter Verstraeten, partner van S&V Management Consultants, meent dat de veeleisendheid van de moderne consument de bron van het kwaad is. Consumenten willen diversiteit op hun bord en marketeers verzinnen de gekste producten. Winkeliers kunnen niet achterblijven en kopen minstens enkele pallets van nieuwe producten. Onvermijdelijk zullen er producten onverkocht blijven en in het magazijn hun datum overschrijden.

Bron: www.biofoodonline.nl
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer