Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rode uien het krachtigst tegen griep

Soms werkt een griepprik, soms ook niet. Als u meer kans wilt hebben deze winter goed door te komen moet u meer appels, bosbessen broccoli, spinazie, sla en uien eten. Die bevatten allemaal quercetine, een krachtige antioxidant die de kans op griep bij muizen aanzienlijk verminderde. Onderzoek brengt de consumptie van veel quercetine ook in verband met verminderde kans op verkoudheid, aldus Mark Davis, onderzoeker aan de universiteit van South Carolina.

Zijn strategie ter voorkoming van virussen omvat (naast het mijden van zieke mensen en vaak handen wassen) het eten van veel quercetinerijk voedsel. Rode uien zijn het best, zegt hij. Ze bevatten vier maal zoveel quercetine als de meeste andere producten. Eet ze rauw of gebakken. Na bereiding van het voedsel kan quercetine makkelijker worden opgenomen.

Bron: Readers Digest
 
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer