Wat zijn de heersende trends op dit moment? Welke trends vallen er op termijn te verwachten? En belangrijker nog: hoe kunnen ondernemers deze trends omzetten in kansen voor hun ondernemingen? Dat is kort samengevat de inhoud van het Innovatiecafé dat de Agrofood Community op dinsdag 17 februari organiseert in de Oelderse Halte in Oirlo. “Doel van dit Innovatiecafé is met name om ondernemers uit te nodigen tot het zoeken en vinden van kansen voor hun organisatie”, aldus Jacobsen. "Zodat ze hun onderneming kunnen verbeteren en doelbewust uitbouwen. Het is eigenlijk dan ook een kleine must voor elke moderne, op de toekomst gerichte ondernemer."
Samenwerking
Het Innovatiecafé vindt plaats in de Oelderse Halte in Oirlo. In die ‘halte’ langs de spoorbaan Venlo-Nijmegen werd op initiatief van SaWeCo het Regio Business Centre ontwikkeld. Jacobsen: "Een plek waar een unieke overgang tussen de wereld van de landbouw en het midden- en kleinbedrijf tot stand komt. SaWeCo fungeert als netwerkbeheerder en brengt hier bedrijven bij elkaar. Met de gedachte dat samenwerking ondernemers in staat stelt om gebruik te maken van elkaars kennis, maar ook elkaars kennissen."Programma
Deelnemers aan het Innovatiecafé brengen o.a. een bezoek aan Vitelia Voeders, de vierde grootste coöperatieve mengvoederorganisatie in Nederland en het resultaat van een fusie tussen de mengvoederbedrijven Boerenbond Ysselsteyn en SaWeCo Mengvoeders in Oirlo. "Maar het programma kent ook een inspirerende presentatie over megatrends", vertelt Jacobsen. "Die wordt gegeven door Roger Engelberts van het bureau Koos en Co’s uit Ottersum. Bovendien vinden er discussieworkshops plaats en wordt er na afloop genetwerkt en geborreld."Meer informatie over het Innovatiecafé is te vinden op www.agrofoodcommunity.nl.