De horeca afdeling is gespecialiseerd in het leveren van een uitgebreid, op de individuele klant afgestemd, assortiment. Afhankelijk van het soort klant moet worden voldaan aan de specifieke eisen. Het assortiment loopt enorm uiteen en is van het hoogste kwaliteitsniveau. Van A tot Z zijn alle soorten in alle maten verkrijgbaar, of het nu gaat om aardappelrassen, verse kruiden of exoten. Kleinverpakkingen van 250 gram tot grootverpakkingen van 3 kilo voor hetzelfde product, worden verkocht. Een bedrijfskantine wil bijvoorbeeld verpakte groente in 250 gram bakjes en een cateringbedrijf zal een 3 kilo verpakking vragen.
Wat de horeca afdeling van L. van Gelder B.V. verkoopt is uitgebreider dan een panklaar of gesneden assortiment. Alles is mogelijk en voor deze groep afnemers moet dat ook. Immers ook zij willen zich onderscheiden en het is onze taak daarin te faciliteren door exact op maat te leveren. Speciale wensen willigen we in. Een bejaardentehuis zal de ene keer geschilde stoofperen vragen, maar een andere keer moeten we ze gekookt en wel afleveren. Daar zijn wij goed in, want we doen het gewoon. In de traiteurkeuken maken we voor cateringbedrijven de bittergarnituren op versgebied, zoals gevulde tomaten, augurken in cervelaatworst, ingerolde asperges en noem maar op. Het assortiment exoten is enorm uitgebreid en bijvoorbeeld frambozen moeten we jaarrond kunnen leveren, omdat daar altijd vraag naar is. Op het gebied van kruiden moeten we in staat zijn om altijd een heel assortiment vers te kunnen leveren. Rauwkosten en fruitsalades worden geportioneerd in schepverpakkingen geleverd.
Iedere horecaklant vraagt en krijgt bij ons een maatkostuum. In de horeca kennen we geen confectie. Of men per stuk of per kist geleverd wil krijgen, voor één restaurant of een hele keten het maakt niet uit. Het specialisme zie je terug in iedere bestelling. Op deze afdeling zijn geen standaards maar wordt alles naar de individuele wensen van de klant gemaakt. Daardoor is dit waarschijnlijk ook één van de grootst groeiende afdelingen binnen ons concern. Want waar vind je zoiets nu nog. De grote partij voor het cateringbedrijf of de dagelijkse maaltijd in het verzorgingstehuis. In L. van Gelder B.V. horecaleverancier, hebben ze altijd de juiste partner. Dit specialisme is in de loop der jaren steeds verder verfijnd en zal men ook in de toekomst blijven verfijnen.
Logistiek
Omdat deze afnemersgroep met wisselende piektijden werkt hebben we de logistiek zodanig georganiseerd, dat er een efficiënt gebruik gemaakt kan worden van bedrijf en bedrijfsmiddelen. De inkomende en uitgaande goederenstroom is zodanig georganiseerd, dat de koelketen gesloten kan worden gehouden. Speciale koelwagens zorgen voor het transport. De speciale horecadocks zijn iets verhoogd, waardoor de laadvloer van de koelwagens precies aansluit op de docks. Uiteraard wordt ook op de horeca afdeling gewerkt overeenkomstig de HACCP en BRC-higher level normeringen. De producten worden afgeleverd op een temperatuur onder de 7oC."Bron: Magazine L. van Gelder