Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Workshops emissie voor Brabantse glastuinbouwers

Voor Brabantse tuinders die de emissie van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen willen beperken, vinden twee workshops plaats bij collega-tuinders. Hoe minder emissie, hoe kleiner de kans op extra milieuregels. De workshops geven een praktisch beeld wat de knelpunten zijn, hoe tuinders zelf daar wat aan kunnen doen en wat de beste aanpak is voor de andere knelpunten. De workshops gaan zowel over de emissie van meststoffen als over die van gewasbeschermingsmiddelen.

Regels voor het oppervlaktewater worden steeds strenger. Waterschappen meten concentraties van gewasbeschermingsmiddelen in dat water, die boven de normen liggen. Dat maakt de kans groter op ingrijpen van de overheid. ZLTO Projecten houdt in samenwerking met DLV en WUR twee bijeenkomsten in het kader van het project Agrarisch Grondwaterbeheer Noord-Brabant. De eerste bijeenkomst is dinsdag 16 december bij glastuinder Aerts in Asten-Heusden. De tweede is vrijdag 19 december bij tuinder Jansen in Hoeven. Beide bijeenkomsten duren van 13.30 tot 16 uur.
Opgave vooraf bij Chris Vermeer van ZLTO Projecten: fax 013-5836267.
Publicatiedatum: