Marktsituatie noopt bestuur tot uitstel Detaf

Detaf Netherlands, de vakbeurs voor duurzame energie in de sectoren agro en food, gaat dit jaar niet door. Ondanks extra wervingsinspanningen zijn er onvoldoende aanmeldingen binnengekomen voor stands en presentaties vanuit het bedrijfsleven. Het stichtingsbestuur beraadt zich samen met onder meer de Provincie Limburg, de NV regio Venlo, de LLTB, Fresh Park Venlo en de hoofdsponsors Altran en de Rabobank over de wijze van voortzetting van dit initiatief in 2009.

DETAF Netherlands zou dit jaar gehouden worden op 10, 11 en 12 december op Fresh Park Venlo. De beurs beoogt een business tot business ontmoetingspodium te zijn op het gebied van duurzame energietoepassingen.

In de voorbereidingen kwam de laatste maanden steeds sterker naar voren, dat de marktsituatie in Nederland potentiële exposanten deed aarzelen over hun deelname. Veel ondernemers lieten weten te weinig afzetmogelijkheden te zien in Nederland voor technische innovaties in duurzame energie. Dit in tegenstelling tot ons omringende landen. Investeringen voor deelname aan DETAF Netherlands bleken in de huidige marktsituatie voor veel gegadigden niet in verhouding te staan tot kansen op nieuwe bedrijvigheid.

Het Stichtingsbestuur betreurt het niet doorgaan van de beurs en wil tegelijkertijd zijn bezorgdheid uiten over de signalen die in de afgelopen maanden vanuit ondernemerskring zijn geuit. Het bestuur pleit voor een nader onderzoek naar de ontwikkeling van het innovatieve vermogen in Nederland op het gebied van duurzame energietoepassingen.

De komende periode gaat het stichtingsbestuur na op welke wijze en op welk tijdstip DETAF Netherlands als hoogwaardig evenement in 2009 kan worden voortgezet, wellicht ook in samenwerking met andere al lopende initiatieven in Limburg.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven