CNC participeert in Pools composteringsbedrijf

CNC Grondstoffen B.V. te Milsbeek gaat voor 50% participeren in het Poolse composteringsbedrijf Holpol Compost SP. Z o.o. te G├│sciejewo. Het bedrijf ligt midden in een belangrijk productiegebied van champignons in de omgeving van Poznan in het westen van Polen. De andere 50% van de aandelen blijven vooralsnog in handen van de huidige aandeelhouder, Holpol International Holding B.V. te Cuijk.

Holpol tracht met deze participatie de kennis en mogelijkheden van CNC te gebruiken voor de verdere ontwikkeling van het moderne naar Nederlandse maatstaven opgezette bedrijf in Polen. CNC beschouwt dit als een ideale opstap om haar Europese ambities inzake de productie van compost voor de champignonteelt daadwerkelijk invulling te geven. Beide aandeelhouders hebben afspraken gemaakt over een toekomstig meerderheidsbelang van CNC in Holpol Compost Sp. Z o.o.

Holpol Compost produceert momenteel 34.000 ton doorgroeide compost per jaar en heeft nog aanzienlijke expansiemogelijkheden. CNC produceert op dit moment jaarlijks ruim 375.000 ton doorgroeide compost op productielocaties te Milsbeek, Moerdijk en Ammerzoden. Als gevolg van de huidige uitbreidingsinvesteringen van CNC in Milsbeek zal dit medio 2009 oplopen tot ca. 425.000 ton doorgroeide compost per jaar. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven