Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
DETAF (10-12 december 2008) in Venlo

Nieuwe technische vakbeurs gericht op duurzame technologie en grondstoffen

In de aanloop naar de Floriade krijgt Nederland er in Venlo een vakbeurs van formaat bij. Het gat om de DETAF (1e editie 10-12 december 2008), een vakbeurs die zich specifiek richt op de technische mogelijkheden en innovaties met betrekking tot duurzaamheid, duurzame productie en duurzame energie. Deze beurs biedt ondernemingen, R&D-organisaties en adviesbureaus wereldkansen om hun innovaties te promoten. Het evenement vindt plaats in de hallen van Fresh Park Venlo.Qua exposanten ligt de nadruk bij deze vakbeurs op Nederlandse, Belgische en Duitse ondernemingen die hun duurzame wijze van produceren of hun duurzame producten onder de aandacht willen brengen bij hun relaties. De vakbeurs biedt exposanten ook de ruimte om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van productie, distributie en gebruik van duurzame energie te tonen. Datzelfde geldt voor energiebesparende innovaties.

Initiatiefnemer is de Stichting DETAF (wat staat voor: Duurzame Energie Technieken Agro Food). Het bestuur wordt gevormd door ondernemers en bestuurders uit de agribusiness, financiële dienstverlening, de maakindustrie en opwerking van reststromen. De beurs gaat een belangrijke opmaat vormen naar de Floriade (2012) in Venlo. De organisatoren willen de DETAF laten uitgroeien tot een toonaangevende jaarlijkse beurs waar alle facetten van duurzaamheid, duurzame productie en duurzame energie aan bod komen.De 'cradle to cradle'-filosofie is eigenlijk zowel voor deze beurs als voor de Floriade, die miljoenen bezoekers gaat trekken, opportuun. "Consumenten gaan in de toekomst duurzaamheid eisen", zegt Mechteld Roovers directeur van de uitvoerende organisatie Conference Agency. "Dat zal ertoe leiden dat duurzaamheid en duurzaam produceren straks de nieuwe motor vormen, die onze economie aandrijft. Het bedrijfsleven kan vanaf dit jaar in Venlo zijn business-opportunities aan een mondiaal publiek tonen. Velen zullen deze beurs gaan associëren met de organisatie van de Floriade. En dat biedt ondernemers, die serieus met duurzaamheid bezig zijn, dit jaar al grote kansen."

Diepte en breedte

Duurzaam ondernemen en produceren, en duurzame producten vormen ook marketingtechnisch een uitdaging voor ondernemers. Deze nieuwe vakbeurs toont deze thema’s integraal maar op een brancheoverschrijdende wijze. De DETAF biedt aan ondernemingen het platform om hun innovaties en specialismen op het gebied van duurzaamheid te tonen. Op de beursvloer zullen ondernemingen staan uit de agro&food sector die zich specialiseren in de productie en benutting van vaste, vloeibare en gasvormige bio brandstoffen. Verder producenten op het gebied van zonne-en wind energie, biomassa, etc. Maar ook treden ondernemingen, uit de wereld van koude- en warmtetechniek, de installatiewereld, de maakindustrie, de machinebouw en de bouwsector voor het voetlicht met hun innovaties. DETAF wordt de eerste vakbeurs in ons land waar het thema 'duurzaamheid en techniek' zo expliciet en breed de aandacht krijgt.
Publicatiedatum: