Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dinsdag 10 juni, Bleiswijk

Landelijke excursie onderzoek komkommer

De landelijke commissie Komkommer van LTO Groeiservice nodigt u van harte uit voor de landelijke excursie op dinsdag 10 juni. Tijdens deze middag staan verschillende gewasgerichte onderzoeken centraal waarvan een aantal gefinancierd door het Productschap Tuinbouw (Uitnodiging).

Bij Wageningen UR Glastuinbouw wordt het onderzoek naar diffuus glas bezocht. Er zijn zes afdelingen ingericht: twee afdelingen met normaal glas, twee met een matige diffusiteit en twee met een hoge diffusiteit. Jan Janse en Tom Dueck (WUR Glastuinbouw) informeren u over de voortgang van de proef. Daarnaast kunnen twaalf afdelingen met een semi-gesloten teelt en luchtbevochtiging bij tomaat en paprika worden bezichtigd.

In het Improvement Centre wordt u door teeltadviseur Lion de Kok geïnformeerd over ‘het totaalconcept komkommerteelt’. Zij vertelt over de voortgang van de tweede teelt komkommer, waarbij het semi-gesloten telen centraal staat. Een andere manier van koele lucht in de afdeling brengen is te zien in een andere afdeling met een paprikateelt.

Kortom een interessant en leerzaam programma. Tijdens het programma kunt u ook deelnemen aan een buffet. Aanmelding vooraf is verplicht. Wilt u daarom zo vriendelijk zijn de bijgevoegde aanmeldingskaart voor vrijdag 6 juni 2008 te retourneren t.a.v. Martijn Keijzer, per fax: 070 307 50 51 of e-mail: [email protected]

Programma

 • 16:00 uur
  Ontvangst met koffie en thee
  Improvement Centre
  Violierenweg 3, 2665 MV Bleiswijk
 • 16.15 uur
  Bezoek: proef met diffuus glas bij komkommers
  Wageningen UR Glastuinbouw,
  Violierenweg 1, 2665 MV Bleiswijk
 • 18:00 uur
  Buffet

  Improvement Centre,
  Violierenweg 3, 2665 MV Bleiswijk
 • 19:00 uur
  Bezoek: totaal concept komkommerteelt
  Improvement Centre
 • 20:30 uur Einde

Publicatiedatum: