Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kesgro beëindigt belichte aardbeienteelt onder glas in De Lier

Kesgro, voorheen Kwekerij Van Kester-Grootscholten, heeft besloten omde aardbeienteelt onder glas te beëindigen. Kesgro teelde sinds 2005Elsanta aardbeien onder groeilicht in een kassencomplex van tweehectare in De Lier. Kesgro betreurt het dat deze beslissing genomenmoest worden vanwege het uitblijven van voldoende rendement.


De laatste voorjaarspluk van Elsanta-aardbeien bij Kesgro in De Lier.

Deafgelopen jaren zijn intensief besteed aan het optimaliseren van deteelt en de voorzieningen hiervoor. Dit heeft zeker zijn vruchtenafgeworpen. De teelt was volledig onder de knie en de productkwaliteitwas uitstekend. Ook in de wintermaanden waren de prijzen goed. Helaaswas de productie in de wintermaanden te laag waardoor de teelt tochonrendabel was. Aanvankelijk lag het zelfs in de lijn der verwachtingdat de teelt ook in het nieuwe kassencomplex in Wieringermeer opgrotere schaal zou worden voortgezet. Helaas is dit niet haalbaargebleken.

Kesgro geeft aan dat met de teelt veel ervaring opgedaan die ook in de toekomst zeker bruikbaar zal zijn.


De productkwaliteit van de belichte aardbeien onder glas is uitstekend bij Kesgro.

Hetbedrijf, gelegen aan de Scheeweg in De Lier, staat momenteel te koop enis uitstekend geschikt voor de teelt van potplanten of snijbloemen. Erwordt nog een onbelichte voorjaarspluk gedaan en in juni vindt deoplevering plaats.
Publicatiedatum: