Jaarlijks introduceert Banken Champignons nieuwe smakelijke paddenstoelenconcepten die inspelen op de wensen en eisen van de consument. Gezondheid, gemak en duurzaamheid zijn hier enkele voorbeelden van. Daarnaast is de bijdrage aan een duurzame toekomst en een respectvolle eerlijke teelt voor mens, dier en omgeving een gedeelde visie dat door het gehele bedrijf wordt nageleefd.Champignons met Vitamine D
Zon tekort? Deze paddenstoelen vullen Vitamine D aan Wilde champignons welke dagelijks in het zonlicht staan maken van nature Vitamine D aan. Door het zonlicht wordt er een stof in de champignon omgezet in Vitamine D2. Bij gecultiveerde champignons komt geen zonlicht te pas. Hierdoor maakt deze champignon ook geen Vitamine D aan.

Door onderzoek is gebleken dat gecultiveerde champignons die tijdens de teelt aan zonlicht worden blootgesteld wel degelijk Vitamine D aanmaken. Zonlicht bestaat namelijk uit UV-licht dat met speciale UV-lampen kan worden nagebootst. De duur en intensiteit van het ''zonlicht'' zijn bepalend voor de hoeveelheid Vitamine D die de champignon aanmaakt. Een langere blootstelling aan UV-licht betekent dus een
hogere dosis Vitamine D in een champignon.

Per 17 juli 2018 heeft Banken Champignons de officiële goedkeuring ontvangen van de Europese Commissie om champignons met een verhoogd Vitamine D gehalte op de markt te brengen welke zijn behandeld met UV-licht.

Vitamine D gezond?
Vitamine D speelt een belangrijke rol bij de groei en het behoud van botten en tanden. Vitamine D is nodig om calcium uit voeding op te nemen. Daarnaast speelt vitamine D een rol bij een goede werking van onze spieren en immuunsysteem.
66% van Vitamine D wordt door het lichaam zelf aangemaakt onder de invloed van zonlicht op de huid. Maar Vitamine D zit ook in ons voedsel. De Vitamine D die we via voeding binnenkrijgen is nodig om het eventuele tekort aan te vullen. Vooral in de herfst- en wintermaanden kan er een gebrek aan Vitamine D ontstaan, simpelweg omdat de zon dan minder schijnt.

Champignons maken op een natuurlijke wijze zelf Vitamine D aan met behulp van de zon of door korte belichting. Banken Champignons levert Vitamine D champignons met 10 microgram Vitamine D wat gelijk aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid staat. Zelfs na bereiding en verhitting behoudt de champignon het Vitamine D gehalte. De verpakking waarin de champignons zijn verpakt is fris en valt op. Daarnaast staat alle bovenstaande informatie op de verpakking aangegeven.

Verkoop Vitamine D champignons
Op de Fruit Logistica 2018 introduceerde Banken Champignons groots de Champignons met Vitamine D en ontving daarop veel positieve reactie van klanten en relaties. Vanaf week 37 start Banken Champignons in vier landen met het uitleveren van Vitamine D champignons. Hiervoor zijn een tweetal verpakkingen ontwikkeld, een staande schaal met topseal bestaande uit PET met een inhoud van 175 – 200 g en een kartonnen schaal tevens voorzien van een topseal in twee variaties voor 180 of 250 gram champignons. Uiteraard geeft Banken Champignons ook de mogelijkheid om een tailor made verpakking samen met de klant te ontwikkelen.

Verpakkingen
Op het gebied van het verpakken van paddenstoelen en champignons brengt Banken Champignons constant nieuwe ontwikkelingen die gericht zijn op een duurzamer milieu. Door de toenemende discussie over de duurzaamheid van plastic wordt er gekeken naar plasticsoorten die beter recyclebaar zijn zoals PET. Daarnaast dienen zich ook steeds meer verpakkingen aan die zijn gemaakt van karton. Deze kartonnen verpakkingen kunnen vervolgens uitgevoerd worden door een topseal of een krimpfolie. Het voordeel hiervan is dat er geen PVC-houdende rekwikkelfolie benodigd is. Zo ontwikkelt Banken Champignons met haar leveranciers steeds duurzamere verpakkingen voor een beter milieu. En om de champignons heerlijk vers te houden voor de consument!

Voor meer informatie:
Banken Champignons
Tel: +31 24 3667 444
sales@bankenchampignons.com.
www.bankenchampignons.com