Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouw Postuma AGF in afrondende fase

Tholen - Bij Postuma AGF wordt er met smart uitgezien naar de opening van het nieuwe pand. "Maar daar kijken we al drie jaar naar uit", lacht Gerald Voorintholt die namens Postuma als projectleider bij de bouw betrokken is. "Maar nu zijn we echt in de afrondende fase van de nieuwbouw terechtgekomen. Onze streefdatum is dat we 1 december opengaan."



Het pand staat en momenteel worden de laatste wandjes gezet, de koelingen zijn aangesloten en de bestrating buiten gerealiseerd. De gemeente heeft de verkeerssituatie gewijzigd met een inmiddels in gebruik genomen verkeersplein, zodat het (vracht)verkeer soepel door kan rijden. "De planning is dat de aannemer het geheel in week 43 oplevert", vertelt Gerald. Gevraagd naar de uitgangspunten bij de bouw, antwoordt hij: "Dat we de groei de komende jaren weer kunnen behappen, dat we logistiek efficiënt kunnen werken en de koelketen goed kunnen waarborgen. Bewust zit de verkoopafdeling direct achter de loods, zodat er snel geschakeld kan worden."


"In het huidige pand heeft de laatste tien jaar twee keer een uitbreiding plaatsgevonden, waarbij we van nul naar vijf en zeven laaddocks zijn gegaan. In het nieuwe pand krijgen we zeventien laaddocks voor de uitgaande goederen en tien voor inkomende goederen. Het nieuwe pand heeft een totale oppervlakte van zo'n 10.000 m2, waarbij we aan de achterzijde ook nog de mogelijkheid hebben om 5.000 m2 extra uit te breiden, dus we kunnen voorlopig vooruit", vertelt Gerald.



Het nieuwe pand krijgt de beschikking over zes voorraadcellen, zes bananencellen, een warme cel voor onder andere exoten, een vriescel, een afgesloten aardappelzone en een afgesloten fustruimte om stofvrij te kunnen werken. Het pand wordt verwarmd met restwarmte van de koeling en ook zullen er 3412 zonnepanelen op het dak worden geïnstalleerd. Het pand is gevestigd aan de weg richting de Koekoekspolder, vanwaar Postuma veel producten uit de kassen betrekt.



"Gelukkig is de bouw vooralsnog voorspoedig verlopen. We hopen de opening medio december met onze relaties te vieren", besluit Gerald.