Online teelt en arbeid registreren (te) duur? Dat hoeft niet, zeggen ze bij ProCC in Vlaardingen. Met zijn kersvers registratiesysteem bieden oprichters Sadik, Jeffrey en Danny ook kleinere glastuinbouwbedrijven de helpende hand. "Voor een paar honderd euro per hectare per jaar kunnen deze bedrijven al het ProCC-systeem laten implementeren in hun bedrijf wat een enorme administratieverlichting biedt." 
 
 
Jong bedrijf
ProCC werd twee jaar geleden opgericht met als enige doel de bedrijfsvoering in de glastuinbouw te versimpelen. "Met onze ervaring in de sector weten we dat voor veel tuinders de meeste registratiesystemen financieel niet haalbaar zijn vanwege de hoge investeringskosten die zij moeten maken. Daarom is ProCC-app ontwikkeld", vertelt Sadik Usluer. 
 
NFC-tag
ProCC staat voor Product Control Center. Het werkt zo: iedere medewerker binnen het bedrijf krijgt een persoonlijke NFC-tag. Hiermee scant de medewerker al zijn werkzaamheden. Bij elke in- of uitcheck haalt het systeem automatisch de laatste informatie op. "De tuinder ziet online in een oogopslag de productie op elk moment van de dag. De informatie is direct zichtbaar in de resultaten. Dat betekent meer efficiency en daardoor uiteindelijk meer productie."
 
 
 


Teelt- en arbeidsregistratie
"Een gebruiksvriendelijk teelt- en arbeidsregistratiesysteem waarmee de tuinder ook nog eens zijn productie snel ziet verhogen. We horen alleen maar enthousiaste ervaringen en zien steeds meer aanvragen binnenkomen van zowel grote als kleine bedrijven." 
 
Sinds kort hebben ze een Astroemeriakwekerij in Brakel met 1 hectare als klant erbij. "Hier zijn wij trots op, aangezien we het systeem hebben ontwikkeld om ook voor kleine tuinders betaalbaar te zijn."
 
Voor meer informatie:
ProCC
www.procc.nl
info@procc.nl
 

Jeffrey van Uunen

0624582634