Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export Peruaanse tuinbouwproducten naar EU bereikt piek in juni 2018

Vorige week maakte de Peruaanse minister van Buitenlandse Handel en Toerisme, Rogers Valencia, bekend dat de export van Peruaanse tuinbouwproducten naar de EU tussen januari en juni 2018 een waarde van €862 miljoen bereikte. Dit is een stijging van 24% ten opzichte van dezelfde periode van het jaar daarvoor. 

Valencia merkte hierbij op dat dit het hoogste halfjaarcijfer is sinds de inwerkingtreding van het vrijhandelsakkoord met de EU in maart 2013. "De export van tuinbouwproducten naar de EU groeide met meer dan 80% gedurende de eerste zes maanden ten opzichte van dezelfde periode in 2013 toen de totale handel €519 miljoen bedroeg."

In juni 2018 werd de groei aangejaagd door de grotere export van druiven (58%), mango's (44%), avocado's (33%), asperges (20%), koffie (15%) en bananen (7%), tezamen goed voor 68% van de totale export. 

Andina.pe schrijft dat de Europese Unie de belangrijkste exportbestemming is voor de Peruaanse AGF-sector (37%). Daarnaast is Peru 's werelds grootste leverancier van avocado's en asperges, de tweede grootste leverancier van mango's (na Brazilië), de zesde leverancier van mandarijnen en koffie, de zevende van druiven en de elfde van bananen.


Publicatiedatum: