Groentesnackbox voor gezonde start schooljaar

Tholen - De zomervakantie is bijna ten einde. Een mooi moment om de schooljeugd aan te moedigen gezonder te gaan eten. De gemeente Venray startte deze week, in samenwerking met drie supermarkten, een snoepgroentesnackboxjes-actie. Bij besteding van 25 euro aan boodschappen ontvangen de kinderen een boxje in de kleur blauw, roze of groen voor 1 euro. Het is de bedoeling dat ze de boxjes telkens vullen met gezonde snacks, te vinden op de groenteafdeling.

Handig voor in de rugzak en, om straks op school verwarring te voorkomen, een doorzichtige bovenkant en etiket waarop kinderen hun naam kunnen schrijven. "Het is dan echt hun eigen boxje", vertelt Puck Rijs, projectleider van Venray Beweegt.


De actie werd feestelijk afgetrapt door wethouder Anne Thielen. Supermarkten PLUS Judith en Guido van Dijck, Coop Compact van der Leij en Jan Linders Venray ontvingen van haar de eerste eerste boxjes. Kinderen van de plaatselijke kinderopvang mochten de boxjes vullen.

Het idee voor de actie is overgewaaid vanuit de gemeente Kampen die, net als Venray, een zogenaamde Jogg-gemeente is, waarbij Jogg staat voor Jongeren op Gezond Gewicht. Deze gemeenten bevorderen een gezonde leefstijl van de opgroeiende jeugd. "Het mooie is van dit project is, dat het ouders helpt om hun kinderen meer groente en fruit te eten op andere momenten dan de avondmaaltijd. Ik heb alle supermarkten in de gemeente Venray met dit idee benaderd. Heel mooi dat deze drie supermarkten, samen willen werken aan een gezonde toekomst voor de jeugd en meedoen met deze actie", besluit Puck.


Wethouder Anne Tielen van Venray showt de groentensnackbox


Gezonde snacks voor de jeugd

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven