Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

QR-code geeft klant tips en informatie over kruiden

In Italiƫ worden aromatische kruiden steeds meer gewaardeerd door consumenten en dankzij onder andere televisie-programma's is de vraag naar kruiden toegenomen. Gedeeltelijk komt dit ook door de aanwezigheid van immigranten die bepaalde specifieke kruiden nodig hebben, zoals koriander en dragon.



"De kruiden worden 12 maanden per jaar geteeld op 20 hectare waarvan 30% is bedekt. We hebben 14 soorten en we verpakken ze zelf. Qua marketing richten we ons vooral op de Italiaanse detailhandel maar we hebben ook contacten binnen de belangrijkste algemene markten en met klanten in het buitenland, waarmee we gemakkelijk kunnen samenwerken dankzij de GlobalGAP-certificering",
zegt Marco Tosi, mede-eigenaar van het Italiaanse Ortingaunia.



Ortingaunia is gelegen in de vlakte van Albenga, in de provincie Savona, tussen de zee en de heuvels. Hierdoor ontstaat het specifieke microklimaat dat geschikt is voor de teelt van de kruiden. Onlangs is het bedrijf gestart met het converteren naar bio omdat hier steeds meer vraag naar is.



"Een van onze sterkte punten is snelheid want binnen 24 uur worden de kruiden geoogst, schoongemaakt en verpakt", zegt Tosi.



Het bedrijf brengt 14 soorten kruiden om de markt: laurier, dille, basilicum, koriander, dragon, bieslook, wilde venkel, marjolein, munt, peterselie, oregano, rozemarijn, salie en tijm.

Daarnaast heeft het bedrijf 11 soorten verpakkingen waaronder houten kratten van 4 kg en trays (PET) met folie van polypropyleen.



"Onlangs hebben we een nieuwe verpakking voor de detailhandel ontwikkeld waarop de consument een QR-code kan vinden waarmee hij informatie en tips kan zien over de de teelt en verzorging van de kruiden. Daarnaast kan hij ook recepten vinden en informatie over de voedingswaarde", concludeert Tosi.

Contact:
Ortingaunia
Reg. Buesino, 1/A
17030 S. Fedele d'Albenga - Savona - Italiƫ
Tel.: (+39) 0182 548624
Publicatiedatum: