Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Erwin Cardol nieuwe directeur van Demokwekerij Westland

Erwin Cardol wordt met ingang van 1 maart 2018 de nieuwe directeur van Demokwekerij Westland. Hij volgt Peet van Adrichem op, die zich binnenkort – na de afronding van de nieuwbouw en verhuizing naar het World Horti Center in Naaldwijk – terugtrekt uit de dagelijkse leiding.De 48-jarige Cardol geeft sinds de oprichting in 2008 leiding aan de projectorganisatie van Seed Valley. Seed Valley is het programma waarin Noord-Hollandse zaadbedrijven en technische toeleveranciers één gezamenlijke agenda voeren op het vlak van arbeidsmarktcommunicatie en samenwerking met onderwijsinstellingen. Cardol heeft een achtergrond als planten biotechnoloog, kent het krachtenveld van onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven en heeft een uitgebreid netwerk in het groene domein.

Demokwekerij Westland
Demokwekerij Westland werd in 2001 opgericht door Peet van Adrichem en groeide uit tot een breed kennis-, demonstratie- en innovatieplatform voor de glastuinbouw. Het is dé ontmoetingsplaats voor telers, toeleveranciers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheid. Technische toeleveranciers testen er hun innovaties onder praktijkomstandigheden. In 40 teeltafdelingen wordt toegepast onderzoek uitgevoerd op het gebied van belichting, kasklimaat, automatisering & robotisering, gewasbescherming, enzovoort. Jaarlijks ontvangt Demokwekerij Westland vele duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland voor netwerkevenementen en rondleidingen.

In 2012 nam stichting Proeftuin Zwaagdijk de aandelen Demokwekerij Westland over. Van Adrichem bleef aan als directeur en was de laatste jaren de stuwende kracht achter het ontwerp, nieuwbouw en inrichting van de Demokwekerij in het World Horti Center in Naaldwijk. Als de verhuizing naar het World Horti Center voltooid is, blijft Van Adrichem als adviseur verbonden aan de Demokwekerij.

World Horti Center
World Horti Center is de internationale etalage voor de glastuinbouw: het mondiale kennis- & innovatiecentrum waar onderzoek, innovaties, demonstraties en onderwijs samenkomen. Het centrum biedt diensten op het gebied van educatie, onderzoek en presentatie, voor iedereen uit de internationale glastuinbouwsector.

De bouw van World Horti Center ging in september 2016 van start. Halverwege augustus 2017 is de nieuwbouw opgeleverd, waarna achtereenvolgens Lentiz (MBO Westland), Greenport Food & Flower Xperience en Demokwekerij Westland er hun intrek in namen.Het centrum levert een bijdrage aan het welzijn en welbevinden van mensen, door oplossingen te bieden voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van waterkwaliteit, voedselvoorziening, voedselveiligheid en duurzaamheid.

Voor meer informatie:
World Horti Center
Europa 1
2672 ZX Naaldwijk, Westland
+31(0)174 385 600
info@worldhorticenter.nl
www.worldhorticenter.nl
Publicatiedatum: