Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sint-Lucie investeert in GSP 55EVO

"Met de nieuwe lijn verpakken we 400 bussels in 13 minuten"

Tholen - "Op onze inpakafdeling wilden we sneller en efficiënter gaan werken. Daarom hebben we onlangs geïnvesteerd in een nieuwe verpakkingslijn en werken we sinds enkele weken met voorgedrukte folie", vertelt Frank Vansimpsen, zaakvoerder van Sint-Lucie, dat is gespecialiseerd in waterkers.Hij geeft aan dat ze een Italiaanse machine hebben aangeschaft van het merk GSP. "Het is de 55EVO, deze lijn werd aangeleverd door de Brusselse firma Presa Tendeur, waarmee we ook al een goede samenwerking hadden bij onze vorige machine. We hadden al eerder een GSP, maar bij deze machine moesten we nog een label aanbrengen op de verpakking. Daarvoor hadden we nog één persoon extra nodig en werkten we met drie mensen aan de machine, nu met twee."Maximumcapaciteit

De machine zorgt ook voor een besparing in tijd. "Bij de vorige was de productiecapaciteit 400 bussels waterkers in 20 minuten met 3 personen en nu doen we 13 minuten over hetzelfde aantal met 2 personen."

Klanten
Frank vertelt dat de retailers zelf voor het ontwerp hebben gezorgd. "Onze grootste klanten zijn Delhaize en Colruyt. Zij leverden het ontwerp aan. Voor onze eigen verpakking hebben we kunnen rekenen op de topexpertise van Marcus Gillioen van de firma Flex Film International uit Schoonhoven. De mensen van Flex Film hebben in samenwerking met ons een prachtige nieuwe verpakking ontworpen die nu over de hele Benelux verkrijgbaar is bij klanten zoals Hanos, Vroegop, ISPC, Grosbusch, La Provençale, Cafruta en nog veel meer."Frank verwacht niet te groeien de komende jaren. "We zitten nu al aan onze maximumcapaciteit en we kiezen ervoor om onze klanten het ganse jaar dezelfde kwaliteit te leveren. Voor de toekomst willen we proberen die kwaliteit te handhaven en de klanten zo tevreden mogelijk te houden", besluit hij.

Voor meer informatie:
n.v. St-Lucie s.a.
Kraaibornstraat 37
B-3700 Lauw Tongeren (België)
Tel. +32 (0)12 39 26 03
Fax +32 (0)12 23 00 07
[email protected]
www.sint-lucie.be