Coop lanceert herbruikbare tas voor groenten en fruit

Sinds gisteren biedt Coop in Zwitserland herbruikbare tassen aan voor groenten en fruit. De zogenaamde Multi-Bags kunnen meerdere keren gebruikt worden en zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd cellulose. Daarmee is er nu een ecologisch zinvol alternatief voor klanten die af willen zien van het gebruik van wegwerp plastic zakjes wanneer zij groenten en fruit kopen.Sinds februari 2017 kon Coop het verbruik van plastic tassen aan de kassa's met meer dan 85 procent terugdringen. Maar vanaf nu biedt de retailer dus ook een duurzaam alternatief om het verbruik van plastic zakjes bij de aankoop van groenten en fruit te verminderen.De herbruikbare tassen moesten aan talrijke criteria voldoen: "Voor ons stond centraal dat de tasjes uit duurzaam materiaal moeten bestaan. Bovendien moesten de prijsetiketten makkelijk verwijderd kunnen worden en moet men de tasjes in de wasmachine kunnen wassen", zegt Guido Fuchs, duurzaamheidsspecialist bij Coop. De Multi-Bag, die sinds 6 november in alle grotere Coop-supermarkten in Zwitserland verkrijgbaar is, voldoet aan al deze eisen. Het tasje wordt geproduceerd uit FSC-gecertificeerd beukenhout en stamt daarmee uit bossen die duurzaam beheerd worden. Bij de productie wordt duidelijk minder energie en water verbruikt dan bij de productie van katoenen tasjes. Daarom heeft de Multi-Bag ook het Oecoplan-label gekregen en wordt het tasje aanbevolen door het WNF. De Multi-Bag is op de groentenafdeling in een pakje van drie stuks verkrijgbaar voor 4,95 Zwitserse frank (circa 4,30 euro).En zo werkt het
Om ervoor te zorgen dat klanten niet per ongeluk de 27 gram wegende herbruikbare tas meebetalen, moeten zij de groenten en fruit zonder tas afwegen en pas daarna verpakken. Natuurlijk kan men ook verschillende groenten- en fruitsoorten in dezelfde Multi-Bag verpakken en alle prijsetiketten op het tasje plakken. Het was tot nu toe ook al reeds mogelijk voor klanten om hun eigen tasje of bakje mee te nemen en dit blijft ook mogelijk. Voorwaarde: het tasje of bakje moet doorzichtig zijn zodat kassapersoneel kan zien wat erin zit.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.