Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maxime Lebensmittelgroßhandel: sterk in Belgisch product

Ze waren eerder al actief in de groothandel in Dortmund en de groothandel in Düsseldorf. Sinds drie jaar zijn de Turkse broers Sükru en Mustafa Karahan ecthet in het Frischezentrum Essen gevestigd. Gezelligheid zorgt ervoor dat de handelaarsfamilie zich hier thuis voelt. Met hun topproducten tomaten en op Turkse wijze gedroogd fruit trekt het bedrijf een gemengde clientèle aan. "Onze volgende stap is uitlevering."

In het magazijn van Maxime vindt men een bonte mengeling van agf, maar ook ingemaakt en gedroogd fruit. Eigenaar Sükru is vooral trots op zijn aardbeien uit België. Hij verkoopt vooral de merken Hoogstraten en Belorta. "Die zijn momenteel niet zo duur, circa 1,20 euro per 500 gram." Ook zijn tomaten haalt hij overwegend uit België. "99 procent van de tomaten is van het merk Flandia."


In magazijn van Maxime: de uitgestalde producten (linksboven), eigenaar Sükrü Karahan (rechtsboven), de voorkant van het opslagruimte (linksonder), het productpalet met o.a. verse aubergines (rechtsonder) 

Concurrentie
De twee broers zijn reeds meer dan twintig jaar in de levensmiddelenbranche actief. "Het begon in 1996 met een retailbedrijf in Hochsauerland, in de plaats Menden. Daarna hebben we ons voor de groothandel besloten", aldus Sükrü. Via de Großmarkt Dortmund gingen we naar de Großmarkt Düsseldorf. "De concurrentie was echter te groot. Veel klanten geven de voorkeur om de grens over te rijden naar Venlo, om daar hun producten in te kopen.''

Daarom zochten de broers een nieuwe vestiging voor hun bedrijf waarbij de uiteindelijk in Essen belandden. "Sinds drie jaar hebben we hier onze opslagruimte c.q. verkoopplek waar we met de hele familie samen werken. Onze clientèle is van begin af aan zeer divers en bestaat zowel uit Turkse als Duitse gastronomiebedrijven. We zijn tot in Bielefeld en Kassel bekend om onze tomaten", benadrukt Sükrü.

Volgende stap
Momenteel is het bedrijf Maxime ook actief met de verkoop van exoten, vertelt de handelaar terwijl hij zijn vier koelruimtes laat zien. "We verkopen momenteel mango's, avocado's en limoenen uit verschillende herkomstlanden zoals Brazilië, Chili en India." Desalniettemin blijft er altijd iets te wensen over. "We wilden onze producten ook graag verpakken, maar hebben hier vanwege de benodigde vergunning vanaf gezien. Hetzelfde geldt voor de productie van kant-en-klaarproducten: daarvoor heeft men zeer ervaren personeel nodig.''

In de nabije toekomst wil het bedrijf Maxime voertuigen in gaan zetten om de klanten direct te beleveren. "Uitlevering wordt onze volgende stap." Verder zijn de twee broers echter zeer tevreden met hun businessmodel. "We willen perse in Essen blijven."

Verdere informatie:
Maxime Lebensmittelgroßhandel
Sükrü en Mustafa Karahan
Frischezentrum Essen
0049 201 43666714
Publicatiedatum: