Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Martijn Vriesinga, Aweta:

"Projecten in Mexico schieten als paddenstoelen uit de grond"

Tholen - Martijn Vriesinga is werkzaam als verkoper van sorteerinstallaties voor Aweta op de Latijns-Amerikaanse markt. De Nederlander is getrouwd met een Mexicaanse en woont al 8 jaar in het land. Aan projecten geen gebrek. "De Mexicaanse tuinbouw maakt een professionaliseringsslag door. Met name bij paprikaverpakkers schieten de projecten als paddenstoelen uit de grond. Ook bij avocadopakstations wordt er steeds modernere technologie ingezet."Volgens Martijn is de concurrentie beperkt. "Er zijn wel lokale aanbieders, maar zij richten zich voornamelijk op het low-end-segment en niet op het high-end-segment waar wij ons op richten. Onze sorteermachines selecteren zowel met HD- als infraroodcamera's zowel de optische als interne kwaliteit van tomaten en paprika's, maar net zo makkelijk het drogestofgehalte van een avocado of de kleur en het sapgehalte van een mango."

Tevens neemt volgens de Nederlander in Mexico de vraag naar speciale verpakkingen op de Latijns-Amerikaanse markt toe. "Van zakjes tot clamshells, iedereen is op zoek naar wat nieuws." Op de vraag welke parameters er nog niet te sorteren zijn, antwoordt hij: "Het sorteren van paprika's op vorm is wereldwijd nog niet mogelijk. Als we dat voor elkaar krijgen, dan hebben we echt de 'holley grail' op sorteergebied gerealiseerd."

Voor meer informatie:
Martijn Vriesinga
Aweta
Gerente De Ventas Mexico
Tel: +52 (1) 442 231 4660
m.vriesinga@aweta.us
www.aweta.us