Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Future Food Design Awards

Stem op je favoriete voedselontwerp

Vanaf vandaag kun je stemmen op één van de drie genomineerden voor de Future Food Design Awards. Deze internationale stimuleringsprijs wordt uitgereikt aan vernieuwende ontwerpen die de toekomst van ons voedsel op zijn kop zetten. De drie genomineerden zijn Fernando Laposse (Mexico) met het maisproject Totomoxtle, Katharina Unger (Oostenrijk) met Livin, het insectenbedrijf voor op je aanrecht en Marie Caye (Frankrijk) met de autonome robot SAM. Allen maken kans op de publieksprijs en de juryprijs die op 26 oktober worden uitgereikt in The Embassy of Food tijdens de Dutch Design Week.

De selectie
Juryvoorzitter en eetontwerper Marije Vogelzang was "blij verrast door de enorme creativiteit, de diversiteit en de professionaliteit van alle inzendingen uit de hele wereld." De jury zag toepasbare ontwerpen voorbijkomen, zoals Livin: 's werelds eerste insectenbedrijf voor op het aanrecht en het project Totomoxtle waarbij samen met Mexicaanse boeren wordt gewerkt aan nieuwe verdienmodellen voor lokale maissoorten. Onder de inzendingen waren ook meer conceptuele ontwerpen die ons doen nadenken over de toekomst, zoals het ontwerp SAM, een zelfregulerende robot die zorgt voor onze voedselproductie.

De uitreiking
Uit de 73 inzendingen zijn drie genomineerden geselecteerd door een internationaal gerenommeerde jury bestaande uit eetonwerper Marije Vogelzang, de Zuid Afrikaanse journaliste Nadine Botha, agrariër Jeroen Klompe en kunstenaar en filosoof Koert van Mensvoort. De winnaar ontvangt een stimuleringsprijs van € 5.000,-. Ook wordt er een publieksprijs uitgereikt á € 2.500,- voor het ontwerp dat wereldwijd de meeste stemmen ontvangt. Iedereen kan vanaf nu zijn stem uitbrengen via www.futurefooddesignawards.com. De uitreiking vindt plaats op 26 oktober in The Embassy of Food op de Dutch Design Week.
Publicatiedatum: