Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peppers Unlimited

"Ook onder belichting presteert Maldonado goed"

Op hun bedrijf Peppers Unlimited telen Wilbert en Margriet van den Bosch ruim 13ha paprika, waarvan de helft rood en de helft geel. Zo'n 6 ha van het totale oppervlakte is belichte teelt met 7000 Lux. Het gele ras dat wordt geteeld is Gialte en het rode Maldonado. "Maldonado had ik vorige jaren in proef staan. Omdat hij wat minder grof uitviel dan het standaard ras dat ik toen teelde (Maranello, red.) en meer kilo's gaf, besloot ik Maldonado dit jaar volledig te telen," aldus Wilbert.

Zowel in de belichte als onbelichte teelt doet Maldonado het goed. "Je moet bij Maldonado wel op zetting blijven sturen, maar hij groeit heel gelijkmatig. De vruchten zijn niet te grof, waardoor ze geschikt zijn voor flowpack. In het begin waren de vruchten rond de 180 gram, nu zitten ze rond de 200 gram." Ook over de kwaliteit en de vorm van de vruchten is Wilbert erg tevreden.

Generatief telen
Maldonado is een ras dat je goed generatief moet houden. "Voor een goede rode vruchtkleur is het van belang de plant niet helemaal dicht te laten groeien. Als de plant te vegetatief is, wordt de kleur lichter." Wilbert houd een voornacht aan van 17 °C. "Maldonado is vrij lichtgevoelig dus bij donker weer mag de etmaaltemperatuur niet te hoog worden."



Gewaswerk
Qua gewaswerk is Maldonado een prettig ras om mee te werken, volgens Wilbert. "Natuurlijk heb je wel topwerk, maar hij draait redelijk makkelijk in. De steellengte van de vrucht is ook goed, waardoor het snijden van de paprika's makkelijk gaat. Je snijdt niet snel in de vrucht zelf."

Harvest House
De paprika's van Peppers Unlimited worden afgezet via Harvest House. "Mijn afzetorganisatie was al bekend met Maldonado, omdat een andere teler uit onze vereniging dit ras ook teelde. Ik doe regelmatig houdbaarheidsproeven en daar komt Maldonado steeds goed uit. De kwaliteit is gewoon goed."

Voor meer informatie:
Enza Zaden
Haling 1E
1602 DB
Enkhuizen
T +31 (0)228 350 100
F +31 (0)228 315 960
info@enzazaden.nl
www.enzazaden.nl
Publicatiedatum: