Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
11 januari, Lisse

Familiebedrijven, de kunst van succesvol overdragen

Prof. Dr. Pursey Heugens van RSM University heeft in 2016 onderzoek gedaan naar overdracht van familiebedrijven. Uit het onderzoek 'Nieuw Bloed, nieuwe koers, het geheim van verantwoorde opvolging' blijkt dat bij familiebedrijven de overdracht bovengemiddeld grote risico's lopen ten opzichte van bedrijven waar familiebanden niet spelen. Slechts 30% van de familiebedrijven overleeft de eerste generatiewisseling. Na de tweede wisseling is dat nog maar 13% en na de derde nog maar 3%. Deze keiharde feiten liegen er niet om.

Pursey Heugens vertelt hierover tijdens de prijsuitreikingsbijeenkomst op 11 januari aanstaande in Keukenhof in Lisse. Wilt u alvast over dit onderzoek lezen? U vindt het rapport hier. Tijdens de bijeenkomst zijn ook jonge ondernemers aan het woord: Gerberateler Joyce Lansbergen van LG Flowers, tomatenteler Erwin van der Land van Lans en bomenteler Dirk Ebben van Boomkwekerij Ebben.

Voor meer informatie:
Tuinbouw Ondernemersprijs
Westlandse Poort
ABC Westland 129
2685 DB Poeldijk
(0174) 23 55 99
[email protected]
www.tuinbouwondernemersprijs.nl
Publicatiedatum: