Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Felipe Garcia; Master’s Touch

Stazak voor biologische pruimtomaten

"Al onze pruimtomaten worden geteeld in Baja Californië in Mexico," zegt Felipe Garcia van Master's Touch. "We zijn net begonnen met de productie in Vizcaino." De weersomstandigheden waren gunstig dit seizoen, resulterend in een uitstekende kwaliteit en smaak. Het bedrijf teelt jaarrond pruimtomaten in twee verschillende regio's in Baja: Vizcaino en La Paz. "Dit stelt ons in staat om onze gewassen jaarrond vers te leveren," vertelt Garcia.



Betere houdbaarheid
Master's Touch heeft een nieuwe verpakking gelanceerd voor de pruimtomaten die de houdbaarheid met 4-6 dagen verlengd. Het is een stazak. De zak is flesvormig, wat de ademhaling ondersteunt. "De ventilatie gaten in de zak verlengen de houdbaarheid. Het is een zeer praktische zak. Je kunt hem zelfs ophangen," vertelt Garcia. Een ander voordeel is dat de zak transportkosten bespaart. In plaats van de 1.560 plastic verpakkingen die eerder werden gebruikt, bevat een pallet nu 1.800 zakken. De zak werd gelanceerd op de PMA show in oktober 2015 en is nu volop in productie. Deze week werd de nieuwe verpakking gelanceerd voor biologische pruimtomaten van Master's Touch. Het octrooi voor de nieuwe zak is aangevraagd, maar een preview kunt u bekijken op de onderstaande foto.



De prijzen moeten verbeteren
Momenteel zijn de prijzen voor pruimtomaten redelijk, maar Garcia hoopt dat dit de komende tijd zal verbeteren. Gewoonlijk stopt de productie op het vasteland van Mexico rond deze tijd van het jaar. Omdat de temperaturen matiger waren als gebruikelijk, is de productie op het vasteland nog sterk, wat resulteert in grotere levering aan de markt. "Onze productie kosten zijn hoger door het gebrek aan water en doordat de bevoorrading via het water geleverd moet worden. We zijn geïsoleerd van het vasteland," meldt Garcia.

Voor meer informatie:
Felipe Garcia
Master's Touch
Tel: (+1) 619-600-4354

Gerelateerde artikelen → Zie meer