Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kool helpt tegen kanker

Mannen die aan prostaatkanker lijden, hebben een grotere overlevingskans als ze regelmatig kool eten. Dat blijkt uit een studie in het International Journal of Cancer. Eetgewoonten kunnen invloed hebben op de ontwikkeling van prostaatkanker. Mannen die vaak spruiten, bloemkool, broccoli of andere koolgroenten en tomaten eten, hebben de minste kans op prostaatkanker.

Voeding kan ook een positief effect hebben als mannen al prostaatkanker hebben. Sommige onderzoeken laten zien dat tomatensap en –puree de ontwikkeling van de ziekte tegengaan.

Vertragen
Epidemioloog Erin Richman heeft aangetoond dat kool ook beschermt bij prostaatkanker. Ze analyseerde medische gegevens van 1560 mannen die tussen 2004 en 2009 waren verzameld.

Richman onderzocht hoe groenten en fruit de ontwikkeling van de ziekte konden vertragen. Uit haar onderzoek bleek dat het eten van kool de kans op het ontwikkelen van de ziekte reduceerde.

Glucosinolaten
Onderzoekers denken dat glucosinolaten in kool preventief werken tegen kanker. Glucosinolaten werken als een natuurlijk middel en zijn daarnaast de oorzaak van de bittere of scherpe smaak van mosterd, mierikswortel en kool.

Momenteel wordt vooral sulforafaan in broccoli onderzocht op de werking tegen kanker. Ook in spruitjes zitten glucosinolaten. Bij koolzaad zijn er voor menselijke consumptie rassen gekweekt waarvan de zaden geen glucosinolaten meer bevatten.

Bron: Ninefornews
Publicatiedatum: