Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
8 maart

Studiedag NVTL over “Techniek voor Kwaliteit” in de glastuinbouw

De Nederlandse Vereniging Techniek in de Landbouw (NVTL) organiseert haar jaarlijkse studiedag op 8 maart 2016. De dag heeft dit jaar als thema "Techniek voor kwaliteit". Verschillende inleiders zullen spreken over innovaties in de glastuinbouwtechniek, teelttechniek, proeftechniek en veehouderijtechniek.
 
De studiedag start met een opening door René Welpelo, Director Corporate Quality bij de Plukon Food Group. De heer Welpelo zal het thema 'Techniek voor Kwaliteit' belichten voor de pluimveevleesketen, en ingaan op innovaties ten behoeve van consumenteneisen en maatschappelijke ontwikkelingen. Plukon is nauw betrokken bij diverse ontwikkelingen voor duurzame productie, zoals de Windstreekstal voor vleeskuikens in Raalte.
 
Hierop volgen vier parallelle ochtend- en middagsessies met daartussen een lunch (keuze uit totaal 8 sessies). De parallelsessies presenteren actuele informatie rond het thema met een goede mix van bedrijfsleven en onderzoek en stimuleren zo veel mogelijk de interactie tussen de deelnemers. Uiteraard kunt u ook onderdelen van verschillende sessies bijwonen.

Daarnaast geeft de lunch en de borrel veel gelegenheid contacten te leggen of aan te halen.
De NVTL studiedag wordt georganiseerd dóór collega's vóór collega's en daardoor zijn de kosten laag.
Hier het programma van de sessies over glastuinbouwtechniek:

Ochtendsessie 10:30-12:30 uur
• Ronald Zeelen (Priva, Manager Innovation & Research): Tomation – een bladplukrobot voor tomaat
• Erik Pekkeriet (WUR , Senior Projectmanager): EU Pick'n Pack - kwaliteitsinspectie producten tijdens verpakking (tomaat, druiven..)
• Gitta ten Hoope (Flora Holland, Ketenadviseur Productkwaliteit): Koelen – verhogen kwaliteit tijdens bewaren van chrysant voor afzet in exportmarkten
• Alberto Lopez Lopez (WUR, MSc student): Risk assessment and feasibility study of greenhouse humidity control methods in tropical conditions
• Incl. discussie

Lunch 12:30-14:00 uur
Middagsessie 14:00-16:00 uur

• Wouter Verkerke (WUR, Senior Onderzoeker Smaak en Gezondheid Groenten en Fruit): Innovatie en Demonstratiecentrum IDC Smaak
• Robbert de Jong (Looije Tomaten): Honingtomaten – productie en markt
• Jan Verschoor (WUR, Onderzoeker Fresh Food and Chains): Kwaliteitsmetingen bij oogst als tool voor voorspelling bewaarbaarheid peren
• Jose Guerra (ENZA, Data Scientist) en Gerrit Polder (WUR, Onderzoeker Machine Vision and Robotics): Kwaliteitsdetectie en fenotypering in veredeling
• Incl. discussie

Borrel vanaf 16:00 uur
 
De NVTL-studiedag start met inloop en koffie rond 9 uur en wordt gehouden in Congrescentrum de Wageningsche Berg, Generaal Foulkesweg 96 te Wageningen. Aanmelden is verplicht. Voor het volledige programma, deelnamekosten en aanmelden zie www.nvtl.info
 
Publicatiedatum:

Gerelateerde artikelen → Zie meer