Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
cherrytomaten Spaans en Marokkaans

"“Nederlanders domineren Britse winkelschappen"

In de Britse winkelschappen liggen momenteel vooral Nederlandse glasgroenten. Dat blijkt uit een rondgang van ProduceView in de Britse supermarkten. Het onderzoeksbureau bezocht Asda, Sainsbury's, M & S, Waitrose, Lidl, Aldi, Co-op, Morrisons en Tesco.

Komkommers
De komkommers in vijf van de negen bezochte supermarkten kwamen uit Nederland. Lidl, Aldi, Co-op, Morrisons en Tesco verkochten Nederlandse komkommers. Asda, Sainsbury's, M & S en Waitrose verkochten Britse komkommers. De prijzen voor de komkommers zijn stabiel tussen de 61 en 68 cent voor een komkommer.

Cherrytomaten
Met betrekking tot cherrytomaten zijn Spanje en Marokko op dit moment de belangrijkste leveranciers. Marokko is de belangrijkste leverancier van Asda, Sainsbury's en Morrisons, terwijl de Spaanse cherrytomaten gevonden worden bij de Lidl en Co-op. Nederlandse cherrytomaten worden verkocht bij Tesco, terwijl de Britse geteelde cherrytomaten worden gevonden bij M & S en Waitrose.

Paprika
Met betrekking tot paprika zijn ook hier de Nederlandse telers de grootste leveranciers aan de Britse retailers deze week. Verpakkingen met Nederlandse gemengde paprika's zijn te vinden in de winkelschappen van Sainsbury's, Asda, Morrisons, Co-op, M & S, Aldi en Lidl. Britse paprika's zijn te vinden bij Waitrose en Tesco. De gemiddelde prijs van de paprika's ligt op ongeveer 45 cent. Aldi biedt momenteel de goedkoopste paprika's aan voor iets minder dan 27 cent per stuk. De duurste paprika's worden verkocht bij M & S voor 68 cent cent per stuk.

Market Intelligence Services Ltd
BGA House, Nottingham Road, Louth, Lincolnshire, LN11 0WB
United Kingdom
T: +44 (0)1507 353796
F: +44 (0)1507 600689
Email: info@produceview.co.uk
www.produceview.co.uk
You'll need Skype CreditFree via Skype