
Rondleiding door de kas
Voorafgaand aan de kick off konden de leerlingen met eigen ogen zien en ervaren welke inspanningen er bij Looije Tomaten worden gedaan om zo'n lekkere, gezonde tomaat te kweken. Marjolein van Dop van Lijfstijl diƫtisten vertelde de kinderen hoe belangrijk het is om gezond te eten en dat ze daar zelf aan kunnen bijdragen door wat vaker een tomaatje, paprikaatje, komkommer, appel, enz. te pakken.
Hele sector betrokken
Dit weekend openen meer dan 200 telers in 23 regio's de deuren. Een compleet overzicht is te zien op de site van Kom in de Kas. Het leukste aan het evenement is echter eigenlijk dat niet alleen telers de deuren openzetten, maar dat jaarlijks de hele sector erbij betrokken is - van plantenkwekerij en bioloog tot kassenbouwer en onderzoeksinstellingen. Zo staat ook dit jaar het smaakteam van de WUR weer paraat en worden bij diverse kwekers paprika-kookdemonstraties georganiseerd.
Ziet er goed uit! Maar zo'n show kost wel wat voorbereiding. Bekijk die video hier.
Fotoreportages
Wij gaan dit weekend uiteraard ook op pad, maar 200 bedrijven bezoeken gaat bij lange na niet lukken. Daarom de uitnodiging om leuke foto's in te sturen voor onze uitgebreide fotoreportage van maandag. Dat kan gewoon per e-mail.

Vorig jaar trok Kom in de Kas meer dan 20.000 bezoekers. Bekijk de fotoreportage hier terug.
Risico's
Meedoen aan Kom in de Kas is voor bedrijven leuk, maar ook een risico. Bij Interpolis hebben ze een aantal tips op een rijtje gezet om schade te voorkomen. Het toetsenbord van de computer verwijderen bijvoorbeeld - het lijkt simpel, maar het zou toch vervelend zijn als blijkt dat een groep achtjarigen ermee aan de haal is gegaan. Bekijk de tips hier.