Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maersk boekt hogere winst

Het Deense conglomeraat A.P. Moeller-Maersk (MAERSK-A.KO) heeft over 2014 een hogere winst geboekt dan een jaar eerder en meldde zijn belang van ruim 20% in Danske Bank te verkopen. De verkoop van de aandelen levert het bedrijf omgerekend zo'n EUR 4,8 miljard op en dat zal worden uitgekeerd aan aandeelhouders. De hoogte van deze uitkering zal bekend worden gemaakt op de jaarvergadering in maart.

De nettowinst van het conglomeraat steeg tot $5,02 miljard van $3,45 miljard in 2013. De omzet nam licht toe tot $47,57 miljard van $47,39 miljard een jaar eerder. Er was een nettowinst van $5,8 miljard voorspeld.

De onderliggende winst steeg conform verwachting tot $4,53 miljard van $3,41 miljard. Voor 2015 verwacht Maersk een onderliggende winst onder het niveau van afgelopen jaar, exclusief Danske Bank. Maersk Line, 's werelds grootste containervervoerder wat betreft capaciteit, heeft $2,2 miljard afgeschreven op Maersk Oil.


Publicatiedatum: